NOKIA
Viikin säteri

Namn: Viikin säteri
Typ: boplatser  byplatser; boplatser  herrgårdar;
Datering: historisk;medeltida;

1800-luvulla autioitunut keskiaikaisen säterin paikka sijaitsee Pyhäjärveen pistävän niemen kärjessä. Alue on nykyisin pääosin peltona. Autioituneeseen asutukseen liittyviä kivirakenteita on löydetty pellon ja rantatörmän väliseltä hyvin säilyneeltä kaistaleelta.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Historiallisesti merkittävä kartano, jonka alue on säästynyt peltoviljelyä lukuun ottamatta myöhemmältä 1900-luvun maankäytöltä.

visa/dölj Bevarandegrad: rätt förstörd
Kuva: Yleiskuva tutkimusalueesta A. Tampereen museo. CC BY 4.0 Kalle Luoto 13.6.2011  Kuva: Yleiskuva, röykkiö B. Tampereen museot. CC BY 4.0 Kalle Luoto 2011  Kuva: Koekuoppa 22. Kivirakenne. Dokumentointitaso 1 (n. 55 cm pinnasta). Tampereen museot. CC BY 4.0 Kalle Luoto 28.6.2011  Kuva: Koekaista (koekuoppa 17). Taustalla röykkiö B. dokumentointitaso 1. Tampereen museot. CC BY 4.0 Kalle Luoto 22.6.2011