KOTKA
Kyminlinna

Namn: Kyminlinna
Typ: försvarsverk  befästningar;
Datering: historisk 1700-tal;historisk 1800-tal;

Kyminlinnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1803. Paikalla aiemmin sijainnut vuosina 1791–1792 rakennettu Suvorovin linnoitus (halkaisija 200 m) jäi kokonaisuudessaan uuden linnoituksen sisälle. Kyminlinna oli läntisin venäläisten 1700–1800-lukujen vaihteessa Pietarin suojaksi rakentamista linnoituksista ja se muodosti puolustusrintaman yhdessä Ruotsinsalmen merilinnoituksen kanssa. Nykyisin tyhjillään oleva kohde on toiminut linnoituskauden jälkeen muun muassa punaisten koulutuskeskuksena ja kulkutautisairaalan keuhkotautiosastona.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Kyminlinna oli läntisin venäläisten 1700–1800-lukujen vaihteessa Pietarin suojaksi rakentamista linnoituksista ja se muodosti puolustusrintaman yhdessä Ruotsinsalmen merilinnoituksen kanssa. Vaikuttavan linnoituskohteen valleja on restauroitu ja ympäristöä pidetty kunnossa vuodesta 1982 alkaen.

Kuva: Vallihautaa lounaisportin läheisyydessä Kotkan Kyminlinnassa. Soile Tirilä 2003  Kuva:  Hannu Vallas 1999  Kuva:  Jan-Erik Nyman 2013  Kuva: Kyminlinnan lounaisportti, koillisesta Helena Ranta 22.11.2018