FORSSA
Salmistonmäki

Namn: Salmistonmäki
Typ: boplatser ;
Datering: tidig metallålder;

Pronssi- ja varhaismetallikautinen asuinpaikka (laajuus 40 x 150 m), joka sijaitsee Loimijoen varressa entisen soistuneen lammen rannalla. Asuinpaikkakerrostumia on havaittu kallioisen alueen kahdella tasanteella.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Hyvin säilynyt varhaismetallikautinen asuinpaikka, jonka ympäristössä on yhä selkeästi havaittavissa entisen järven rannalla sijainneen asuinpaikan valintaan vaikuttaneet seikat. Laidunnuksen ansiosta asuinpaikka sijaitsee nykyisin maisemallisesti hienolla paikalla.

visa/dölj Arkeologisk diversitet:
visa/dölj Omgivning och landskap: omgivning och landskap innehåller fortfarande många element som stöder objektets begriplighet och objektet är ett väsentligt landskapelement för området
visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Forssa Salmistonmäki Teija Tiitinen 26.10.2020  Kuva: Forssa Salmistonmäki Teija Tiitinen 26.10.2020  Kuva: Forssa Salmistonmäki Teija Tiitinen 26.10.2020  Kuva: Forssa Salmistonmäki Teija Tiitinen 26.10.2020