HYVINGE
Kalkkikallio

Namn: Kalkkikallio
Typ: arbets- och tillverkningsplatser  kalkugnar; förvärvsplatser för råmaterial  brott;
Datering: historisk;

1500–1800-luvuilla käytössä ollut kalkkilouhos. Perimätiedon ja historiallisten lähteiden mukaan kalkkia on käytetty Hämeen linnan sekä Hollolan ja Hattulan kirkkojen rakennustöihin. Paikalla on iso louhoskuoppa, pienempiä louhoksia, yksi hevosenkengänmuotoisen kalkkiuunin pohja ja kumpareita, jotka ovat joko uunien jäännöksiä tai jätekiveä. Mäen rinteen ja lakialueen huomaamattomampia rakenteita on mahdollisesti saattanut tuhoutua metsätöiden ja laikutuksen yhteydessä.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Melko hyvin säilynyt ja suhteellisen harvinainen kohdetyyppi, jolla on pitkä käyttöhistoria ja johon liittyy runsaasti historiallista tietoa.

visa/dölj Arkeologisk diversitet: diversitet saknas
Kuva: Hyvinkää Kalkkikallio, historiallinen kalkkilouhos. Kuvassa näkyy yksi louhoksen louhoskuopista. 	Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0 Heini Hämäläinen 11.10.2019