KUMO,
Kravi

Namn: Kravi
Typ: färdvägar  kanaler;
Datering: historisk 1800-tal;

Vuosina 1803–1808 yli 700 sotilaan voimin kaivettu kanava. Kanava kiersi kosket ja se oli määrä helpottaa tulvimista Kokemäenjoen keskijuoksulla. Henrik Gabriel Porthanin johtama rakennustyö oli yksi Ruotsin valtakunnan mittavimmista yleisistä töistä. Työt keskeytyivät ja päättyivät Suomen Sodan alkamiseen. Keskeneräinen kanava näkyy yhä maastossa (pituus noin 8 km, leveys leveimmillään liki 50 m, kaivannon pohjaosan leveys 5–7 m, syvyys 3–4 m).

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Suurisuuntainen kanavahanke, joka jäi keskeneräiseksi Suomen Sodan alettua vuonna 1808. Kohteella on edelleen valtakunnallista merkitystä.

Kuva: Kravin kanava Kokemäen Kankaantaustan kylän sillan kohdalta. Näkymää itään. Teija Tiitinen 27.4.2021  Kuva: Kravin kanava kapeimmalta kohdaltaan. Kuva Kankaantaustan kylän sillan kohdalta länteen. Teija Tiitinen 27.4.2021  Kuva: Kravin kanavan rinteitä Kankaantaustan kylän kohdalla. Teija Tiitinen 27.4.2021  Kuva: Kravin kanavan rinteitä, taustalla häämöttää Kravinojankankaan kivikautista asuinpaikka-aluetta. Teija Tiitinen 27.4.2021