KEMINMAA
Keminmaan kirkko

Namn: Keminmaan kirkko
Typ: kyrkobyggnader  kyrkoplatser; gravplatser  kyrkogravar; gravplatser gravgårdar;
Datering: medeltida;historisk;

Kemijoen varrella sijaitseva 1500-luvun alussa rakennettu kivikirkko, joka jäi autiokirkoksi 1700-luvun lopulla. Kirkkoa ympäröivä hautausmaa jäi pois käytöstä sata vuotta myöhemmin. Kirkon erikoisuutena on lattian alle tehdyt hautaukset, joiden vainajista osa on säilynyt muumioituneina. Tunnetuin haudattu on muumioitunut kirkkoherra Rungius (k. 1629).

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Lähes alkuperäisessä asussa säilynyt autiokirkko, jonka muumioituneita vainajia sisältäviä kirkkohautauksia on tutkittu kattavasti. Poikkeuksellisella ja harvinaisella kohteella on yhä runsaasti tutkimuspotentiaalia.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Keminmaan kirkko. Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Terhi Tanska 14.8.2020  Kuva: Keminmaan kirkko. Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Titta Kallio-Seppä 6.7.2021  Kuva: Keminmaan kirkko. Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Titta Kallio-Seppä 28.6.2020  Kuva: Keminmaan kirkko. Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Teija Ylimartimo 8.4.2019