SUOMUSSALMI
Isoautio

Namn: Isoautio
Typ: boplatser enskilda gårdar;
Datering: historisk 1600-tal;

Poikkeuksellisen hyvin säilynyt 1600-luvun autioitunut asuinpaikka. Ainoa historiallinen tieto asutuksesta on vuoden 1650 karttaan merkitty talon paikka. Kohteessa on ainakin kolme uunin jäännöstä, yksi selvä rakennuksen pohja, vanhoja peltoja ja raivausröykkiöitä. Uunien läheisyydessä on myös kellarirakenne ja mahdollinen hiilimiilu.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Hyvin harvinainen 1600-luvun autioitunut maatalon paikka, joka on säästynyt myöhemmältä ihmistoiminnalta.

Kuva: Isoautio, pellon länsireuna. Isoaution läntistä peltoaluetta, kuvattu idästä.
Kuvan omistaa Lusto - Suomen Metsämuseo Metsähallituksen metsätalouden kulttuuriperintöinventointikokoelma Riikka Mustonen 15.6.2011  Kuva: Isoautio 1, uunin jäännös 1. Uunin 1 kiveystä, kuvattu idästä. Kuvan omistaa Lusto - Suomen Metsämuseo Metsähallituksen metsätalouden kulttuuriperintöinventointikokoelma Riikka Mustonen 15.6.2011