KITTILÄ
Latvajärvi

Namn: Latvajärvi
Typ: boplatser  rektangulära härdar (árran);
Datering: järnålder vikingatid;järnålder korstågstid;

Suorakaiteenmuotinen liesilatomus (1 x 1,8 m), jota ympäröi matalan maavallin jäännökset. Kyseessä on myöhäiseen rautakauteen ajoittuva saamelaisten asuinpaikka, jossa liettä ympäröi todennäköinen kodan reunan maavalli.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Täysin säilynyt ja suhteellisen harvinainen kohde, jossa on runsaasti tutkimuspotentiaalia. Kohteen ympäristö on säilynyt samanlaisena käyttöajasta nykypäivään.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Panoraama. Liesilatomus kuvan keskellä. Kaakosta. Jouni Taivainen 28.9.2020  Kuva: Lähikuva. Liesilatomus kuvan keskellä. Takana polku. Luoteesta. Jouni Taivainen 28.9.2020  Kuva: Panoraama. Kodanpohjan vallit erottuvat osittain liesilatomuksen ympärillä. Lännestä. Jouni Taivainen 28.9.2020  Kuva: Panoraama kodanpohjasta ja liesilatomuksesta. Kuvan keskellä, polun takana. Etelästä. Jouni Taivainen 28.9.2020