LAPPAJÄRVI
Reimosanneva Tervaskangas

Namn: Reimosanneva Tervaskangas
Typ: konst, minnesmärken  inristningar; arbets- och tillverkningsplatser  tjärdalar; boplatser  fäbodar;
Datering: historisk 1800-tal;historisk 1900-tal;

Historiallisen ajan kesäkarjamaja, jossa vanhempi tervahauta (halkaisija 20 m, korkeus 2 m), kolme rakennuksen jäännöstä ja tasalakiseen kiveen hakattu aurinkokello. Rakennusjäännösten edustalla on ojitettu ja aurattu suo, jota on viljelty. Kohde ajoittuu myöhäisintään 1800-luvulta 1900-luvun alkupuolelle. Kohde on säilynyt myöhemmältä maankäytöltä.

Poikkeuksellisen edustava esimerkki myöhäisen historiallisen ajan maataloudesta ja tervanpoltosta.

Kuva: Yleiskuva. Kohde sijaitsee talousmetsässä kahden kiinteistön rajalla. Toinen puoli parturoitu muutama vuosi sitten, toinen puoli kasvaa varttunutta metsää. Jäännökset vaikeasti kuvattavia kasvillisuuden vuoksi. Janne Rantanen. CC BY 4.0 Janne Rantanen 17.6.2021  Kuva: Tervahaudan halssi. Janne Rantanen. CC BY 4.0 Janne Rantanen 17.6.2021  Kuva: Reimosanneva Tervaskangas. Aurinkokello Janne Rantanen. CC BY 4.0 Janne Rantanen 21.4.2020  Kuva: Siirtolohkare, johon on kaiverrettu aurinkokello. Kuvattu länteen. Seinäjoen museot/Janne Rantanen 21.4.2020