ALAVUS
Sepposenmäki/Vasikkahaka

Namn: Sepposenmäki/Vasikkahaka
Typ: boplatser ;
Datering: stenålder mesolitisk;

Laaja ja hyvin säilynyt mesoliittisen kivikauden asuinpaikka, joka on sijainnut meren rannalla noin 9000 vuotta sitten. Asuinpaikkaa on tutkittu kaivauksin, mutta se on pääosin tutkimaton. Tutkimuksissa on havaittu mahdollisen asumuksen jäänteet.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Laajuuden ja hyvän säilyneisyyden takia harvinainen mesoliittisen kivikauden asuinpaikka. Kohteella on paljon tutkimuspotentiaalia.

Kuva: Asuinpaikkaa tiereunasta. Janne Rantanen CC BY 4.0. Janne Rantanen 10.9.2021  Kuva: Koekuoppa tiereunassa, näkyvillä värjäytynyttä maata. Janne Rantanen CC BY 4.0. Janne Rantanen 10.9.2021  Kuva: Ojan leikkauksesta on löytynyt kvartsi-iskoksia, tasoydin ja palaneiden luiden fragmentteja. Janne Rantanen CC BY 4.0. Janne Rantanen 10.9.2021