ITIS
Keidas

Namn: Keidas
Typ: boplatser  bostadsgropar;
Datering: tidig metallålder;

Varhaismetallikautinen asuinpaikka, joka sijaitsee Hiidensaarta ja mannerta yhdistävän hiekkakannaksen tyvessä. Paikalta on havaittu neljä asumuspainannetta. Löydetyn tekstiilikeramiikan perusteella kyseessä on varhaismetallikautinen asuinpaikka, jotka ovat alueella sangen harvinaisia. Pienistä vaurioista huolimatta, kohde on parhaiten säilyneeltä osaltaan ja ympäristöltään edustava varhaismetallikautinen asuinpaikka, joka ajoittuu samaan aikatasoon läheisen Hiidensaaren lapinrauniokalmiston kanssa.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Varhaismetallikautinen asuinpaikka, jolta tunnetaan myös asumuksen pohjia. Kohde on hieno esimerkki sisämaan varhaismetallikautisesta asutuksesta ja sen sijoittumisesta ympäristöön.

visa/dölj Bevarandegrad: rätt förstörd
Kuva: Keitaan asuinpaikalta on löydetty varhaismetallikautista tekstiilikeramiikkaa ja muutama asumuspainanne. Asuinpaikka sijaitsee hiekkapohjaisen kannaksen tyvessä. Asuinpaikka on kuvattu kannaksen vastarannalta sijaitsevalta Hiidensaaren asuinpaikalta. Teemu Mökkönen 24.5.2019