JOROIS
Kanava

Namn: Kanava
Typ: boplatser  bostadsgropar; gravplatser  rödockragravar;
Datering: stenålder neolitisk;

Laaja neoliittisen kivikauden asuinpaikka sijaitsee etelään viettävällä hiekkakankaalla. Kohteessa on asumuspainanteita, eli kivikautisten asumusten pohjia, ja kaivauksissa löydetyissä punamultahaudoissa oli säilyneenä vainajan hampaiden kiillettä. Asuinpaikka ajoittuu pääosin tyypillisen kampakeramiikan aikaan.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Laaja ja rikaslöytöinen tyypillisen kampakeramiikan aikainen asuinpaikka-alue, jossa asumusten pohjia ja kaivauksin tutkittuja hautauksia. Suurin osa kohteesta on yhä tutkimatonta, ja sillä on suuri tutkimuspotentiaali.

Kuva: Kanavan kivikautinen asuinpaikka sijaisee harjun etelärinteellä loivasti viettävällä hiekkakankaalla. Teemu Mökkönen 5.6.2019  Kuva: Kanavan asuinpakalla on muutamia asumuspainanteita, pohjaltaan maanpintaa alemmas kaivettujen kivikautisten asumusten pohjia. Kuvassa keskellä heikosti erottuva suorakaiteen asumuspainanne. Teemu Mökkönen 5.6.2019  Kuva: Pyöreä kivikautinen asumuspainanne Kanavan asuinpaikalla. Teemu Mökkönen 5.6.2019