JÄMSÄ
Linnasenmäki

Namn: Linnasenmäki
Typ: försvarsverk  fornborgar;
Datering: järnålder;medeltida;

Jämsänjoen itärannalla jyrkkärinteisellä kalliomäellä sijaitseva muinaislinna, jonka lakiosaa kiertää yhteensä 125 metriä pitkä kivinen kehävallin jäänne. Kohteen tutkimuksissa ei ole tehty ajoittavia esinelöytöjä, mutta vallien lisäksi niissä on paljastunut joitain rakenteita, kuten muutamia paalusijoja. Kohde ajoittuu oletettavasti rautakauden lopulle tai keskiaikaan. Näyttävä ja hyvin säilynyt linnavuori.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Keski-Suomessa harvinainen muinaisjäännöstyyppi. Vaikka linnavuorelta ei ole tehty ajoittavia löytöjä, sen liittymien Jämsänjoen varren nuoremman rautakauden kohteiden joukkoon tuntuu luontevalta.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Linnasenmäki. Linnamäen rinnettä, kuva etelästä Vesa Laulumaa 2015  Kuva: Linnasenmäki. Kivivallia rinteessä, kuva lännestä Vesa Laulumaa 2015  Kuva: Linnasenmäki , Jämsä Miikka Kumpulainen, Keski-Suomen Museo, CC BY-ND 4.0 22.10.2020