KANNUS
Hangaskangas

Namn: Hangaskangas
Typ: stenkonstruktioner  jättekyrkor; boplatser ; stenkonstruktioner  rösen; arbets- och tillverkningsplatser  tjärdalar;
Datering: stenålder neolitisk;historisk;

Kivikkoisen kankaan laella sijaitseva neoliittiselle kivikaudelle ajoittuva jätinkirkko, joka muodostuu U-kirjaimen muotoisesta kivivallista (leveys 3–4 m, korkeus 50 cm). Vallin suorat sivut ovat 30 metriä ja 50 metriä pitkiä, ja niiden välinen etäisyys on noin 30 metriä. Vallin sisällä on kiviröykkiö (4 x 4 m, korkeus 70 cm), ja vallin ulkopuolelta rinteestä on asuinpaikkaa osoittavia löytöjä.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Monimuotoinen jätinkirkko, jossa vaillinaisen ympärysvallin sisällä röykkiö ja vieressä ulkopuolella asuinpaikka-alue.

Kuva: Jätinkirkon vallia. K.H. Renlundin museon kokoelmat. CC BY 4.0 Lauri Skantsi 27.4.2020  Kuva: Röykkiö jätinkirkon vallissa. K.H. Renlundin museon kokoelmat. CC BY 4.0 Lauri Skantsi 27.4.2020