KEMINMAA
Sunnarborg

Namn: Sunnarborg
Typ: markkonstruktioner vallar;
Datering: järnålder;medeltida;

Kohde on päältä tasainen maakumpu (halkaisija 3, 8 m, korkeus 1 m), jota ympäröi vallihauta ja maasta tehty kehävalli (kuusikulmainen, halkaisija 13 m, korkeus 1 m). Kohteen käyttötarkoitus epävarma, mutta siihen liittyy vanhaa perimätietoa ja tutkimusta sotavarustuksesta, sotilaiden hautauksesta, rakennuksesta ja susihaudasta. Vallit rakennettu vuoden 1908 tutkimusten mukaan hiekkamaasta. Kohteen on oletettu ajoittuvan rautakauden lopulle tai keskiajalle.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Ainutlaatuinen ja maastossa näyttävä kehävallillinen kohde, joka täydentää Keminmaan keskiaikaisten kohteiden kokonaisuutta. Kohteessa on runsaasti tutkimuspotentiaalia.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Titta Kallio-Seppä 2.9.2020  Kuva: Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Titta Kallio-Seppä 2.9.2020  Kuva: Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Titta Kallio-Seppä 2.9.2020  Kuva: Tornionlaakson museo CC BY 4.0 Titta Kallio-Seppä 2.9.2020