KITTILÄ
Kurjenpolvi

Namn: Kurjenpolvi
Typ: gravplatser  skelettgravfält;
Datering: historisk;

Todennäköisesti 1680-luvulla perustettu historiallinen hautausmaa, jonka käyttö on päättynyt uuden kirkon valmistuttua vuonna 1778. Hyvin säilynyt kohde edustaa varhaista kristillistä hautausperinnettä Pohjois-Suomessa. Se on yksi harvoista kohdetyypin kohteista, joita on tutkittu arkeologisesti. Alueella näkyy maanpinnalle hautakuoppia, ja kalmistoalue on rajattuna aidalla. Paikalta on tutkittu hirsisalvoksinen hautahuone, johon oli haudattu 25 vainajaa.

Kittilän varhaisin kristillinen hautausmaa. Kohde ympäristöineen on hyvin säilynyt.

visa/dölj Omgivning och landskap: omgivning och landskap innehåller fortfarande många element som stöder objektets begriplighet och objektet är ett väsentligt landskapelement för området
visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Hautakuoppia kalmistoalueella. Aki Arponen 1993  Kuva: Kaivausalue 4 sijoittui kuopanteeseen. Kuvassa alue paalutettuna ennen turpeen poistoa. Aki Arponen 1993  Kuva: Kaivausalue 2 tasossa 3. Aki Arponen 1993  Kuva: Kuva kalmiston kaivamisesta Aki Arponen 1993