MASKU
Stenberga

Namn: Stenberga
Typ: försvarsverk  borgar;
Datering: medeltida 1100-tal;medeltida 1300-tal;

Keskiaikainen, pienen kallion laella sijainnut tornilinnan paikka Maskunjoen suiston tuntumassa. Vuoden 1908 kaivausten perusteella linnan koko on ollut 13 x 13 metriä. Linnalla on ollut kaksi rakennusvaihetta: ensimmäinen 1100- ja 1200-lukujen taitteessa ja toinen 1300-luvun lopulla.

Vesireitin varteen kallion laelle rakennettu pieni keskiaikainen linnanpaikka.

visa/dölj Bevarandegrad: rätt förstörd
Kuva: Kuva tieltä, jossa näkyy tämänhetkinen opastaulu ja kallion reunaa. Kuvaussuunta NW. Turun museokeskus. CC BY 4.0 Riikka Mustonen 15.8.2019  Kuva: Kallion ja tien välissä vanha lähteen/kaivon paikka, joka on täytetty. Turun museokeskus. CC BY 4.0 Riikka Mustonen 15.8.2019  Kuva: Asutusta kylätien varressa. Turun museokeskus. CC BY 4.0 Riikka Mustonen 15.8.2019  Kuva: Pihapiirissä on kellari, jossa on järeät kivet. Kellaria on tarkastettu sillä ajatuksella, että voisiko se olla vanhaa perua tai sen rakentamiseen käytetty linnoituksen kiviä. Turun museokeskus. CC BY 4.0 Riikka Mustonen 15.8.2019