EURA
Luistari

Namn: Luistari
Typ: gravplatser  skelettgravfält; gravplatser  gravrösen; boplatser ;
Datering: bronsålder;järnålder folkvandringstid;järnålder merovingertid;järnålder vikingatid;järnålder korstågstid;

Luistarin muinaisjäännösalueella on rautakautinen ruumis- ja röykkiökalmisto sekä pronssikautinen röykkiön ja asuinpaikka. Luistari on Suomen tunnetuimpia muinaisjäännösalueita, jossa laajoin monivuotisin kaivauksin on tutkittu yli 1300 rautakautista ruumishautausta. Kalmiston haudat ajoittuvat 500-luvun lopulta 1200-luvulle jaa.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Kohde on poikkeuksellisen laaja ja pitkään käytössä ollut kalmistoalue, jolla on poikkeuksellisen suuri tutkimushistoriallinen merkitys rautakauden tutkimuksessa. Kohde on monimuotoinen, hyvin säilynyt ja sillä on yhä runsas tutkimuspotentiaali.

Kuva: Euran Luistarin kalmiston aluetta kuvattuna pohjoisesta Leena Koivisto 1.6.2009  Kuva: Röykkiöitä Euran Luistarin kalmistoalueella Leena Koivisto 1.6.2009  Kuva: Euran Luistarin kalmistoaluetta Leena Koivisto 1.6.2009