S:T KARINS
Myrskylinna

Namn: Myrskylinna
Typ: gravplatser  gravrösen; gravplatser  skelettgravar;
Datering: järnålder äldre romersk tid;järnålder korstågstid;

Rautakautinen kalmisto, josta on löydetty hautaröykkiöitä, -latomuksia, pallokivihauta ja kaksi ruumishautaa. Merkittävä koru- ja aseaineisto ajoittuu pääosin roomalaisajalle ja ruumishautojen osalta myöhäisrautakaudelle. Roomalaisajan esineistö osoittaa yhteyksiä Baltiaan, mutta hautamuodot viittaavat skandinaavisiin yhteyksiin. Tilanne, jossa hautarakenteiden ja esineiden vastineet löytyvät eripuolilta Itämerta, on vanhemmalle rautakaudelle tyypillinen.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Poikkeuksellisen monipuolinen roomalaisaikaan ajoittuva röykkiökalmisto, jossa hautaustyypit osoittavat yhteyksiä Skandinaviaan ja esineistö osoittaa yhteyksiin Baltia suunnalle. Erinomainen esimerkki kohteesta, jossa heijastuu Rooman rauhan mahdollistama tavaranvaihdon ja muiden yhteyksien vilkastumisen.

Kuva: Koealueen kiveystä Niinstln tontilla, kuvattu kaakosta. Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander 1970  Kuva: Raunio 7 esiin puhdistettuna koillisesta. Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander 1970  Kuva: Raunio 7 ennen kaivausta koillisesta. Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander 1970  Kuva: Latomus I:n ensimmäinen kerros länsi-lounaasta. Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander 1967