BJÖRNEBORG
Linjaharju

Namn: Linjaharju
Typ: gravplatser  gravrösen;
Datering: järnålder;

Harjun korkeimmalla kohdalla sijaitsevia matalia rautakautisia röykkiöitä. Röykkiöiden koko vaihtelee halkaisijaltaan 6 ja 12 metrin välillä, ja ne ovat suurimmalta korkeudeltaan noin metrin. Osassa röykkiöitä on suurempi silmäkivi. Röykkiöt on tutkittu vuonna 1968, ja ne sisälsivät esineettömiä ruumishautauksia, joiden on oletettu ajoittuvat väille 300–600 jaa.

Tutkimushistoriallisesti merkittävä kohde, jonka röykkiöt on kasattu uudelleen tutkimusten jälkeen.

visa/dölj Forskningsmässigt värde: liten potential
Kuva: Porin Linjaharjun röykkiö nro 1. Keskuskivellinen rautakautinen röykkiö on kuvattu etelän suunnasta. Satakunnan Museo. CC BY 4.0 Saara-Veera Härmä 20.8.2020  Kuva: Porin Linjaharjun röykkiö nro 4 idän suunnasta kuvattuna. Keskellä röykkiötä on iso keskuskivi. 	Satakunnan Museo. CC BY 4.0 Saara-Veera Härmä 20.8.2020  Kuva: Porin Linjaharjun röykkiö nro 2. Matala rautakautinen röykkiö on kuvattu lännen suunnasta. 	Satakunnan Museo. CC BY 4.0 Saara-Veera Härmä 20.8.2020  Kuva: Porin Linjaharjun röykkiö nro 5 pohjoisen suunnasta kuvattuna. Satakunnan Museo. CC BY 4.0 Saara-Veera Härmä 20.8.2020