PÄLKÄNE
Rauniokirkko

Namn: Rauniokirkko
Typ: kyrkobyggnader  kyrkoruiner;
Datering: medeltida;järnålder;

Noin vuonna 1500 rakennettu kirkko jäi pois käytöstä 1800-luvulla ja raunioitui lopullisesti sen katon romahdettua 1890-luvulla. Paikalta on toiminut kristillinen hautausmaa jo ennen kivikirkon rakentamista. Kaiken kaikkiaan hautaukset ajoittuvat 1200-luvulta vuoteen 1822, jolloin alueen hautauskäyttö päättyi. Vanhimmat alueelta tehdyt löydöt ajoittuvat rautakauden lopulle. Hautauksissa on mukana myös arkkuineen poltettuja vainajia.

GRUNDER FÖR VARK-URVALET
Keskiaikainen rauniokirkko, jonka alueella on kristillisen hautausmaan jatkumo 1200-luvulta 1820-luvulle. Harvinainen kohde on hyvin säilynyt ja sillä on runsaasti tutkimuspotentiaalia.

visa/dölj Bevarandegrad: väl bevarad
Kuva: Pälkäneen rauniokirkko, asehuone on katettu, lounaasta. Helena Ranta 2017  Kuva: Pälkäneen rauniokirkko, kaakosta. Helena Ranta 24.7.2017  Kuva: Pälkäneen rauniokirkko ja sitä ympäröivä peltomaisema, lounaasta. Helena Ranta 24.7.2017  Kuva: Pälkäneen rauniokirkko, kuva lännestä kohti kuoria. Helena Ranta 24.7.2017