RAUTALAMPI
Kangasniemi

Nimi: Kangasniemi
Tyyppi: työ- ja valmistuspaikat  pyyntikuopat; asuinpaikat  asumuspainanteet;
Ajoitus: kivikautinen neoliittinen;

Järven kapeikkoon johtavalla harjulla sijaitsee viisi kivikautista asumuspainannetta ja ajoittamaton pyyntikuoppaketju (15 pyyntikuoppaa, halkaisijat 2,5–4 m). Asumuspainanteet ovat suorakieteen muotoisia (10 x 6–8 m, 3 kpl) tai pyöreämpiä (halkaisija 4–6 m, 2 kpl). Rakentamattomalla harjualueella kohteen sijoittuminen maastoon on hyvin ymmärrettävissä.

Monipuolinen kivikauden kohde, jolla erilaisia asumuspainanteita ja pyyntikuoppia.

Kuva: Kangasniemen pyyntikuoppajärjestelmän hyvin maastossa erottuvia pyyntikuoppia kangasmetsässä. Teemu Mökkönen 18.6.2019  Kuva: Kangasniemen pyyntikuoppajärjestelmän hyvin maastossa erottuvia pyyntikuoppia kangasmetsässä. Teemu Mökkönen 18.6.2019  Kuva: Kangasniemen pyyntikuoppajärjestelmän hyvin maastossa erottuvia pyyntikuoppia kangasmetsässä. Teemu Mökkönen 18.6.2019