KOUVOLA
Kettulanvuori

Nimi: Kettulanvuori
Tyyppi: puolustusvarustukset  taistelukaivannot;
Ajoitus: historiallinen 1900-luku;

Ensimmäisen maailmansodan aikainen puolustusasema jyrkällä kallioharjanteella. Suurimmaksi osaksi kallioon louhittuja taistelu- ja yhdyshautoja, joissa on myös kivistä ladottuja osia. Pohjoisosassa on myös maahan kaivettuja hautoja. Kohteella on viitoitettu polku.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Edustava kohde ensimmäisen maailmansodan puolustusasemasta. Kohde on valittu edustamaan kolmen viereisen hyvin säilyneen puolustusaseman kokonaisuutta.

näytä/piilota Tutkimuksellinen arvo: potentiaali on vähäinen
näytä/piilota Yleisyys tai harvinaisuus: yleisyys tai harvinaisuus ei ole merkityksellinen ominaisuus
Kuva: Kettulanvuoren ensimmäisen maailmansodan taistelukaivannot on louhittu kallioon ja osin kylmämuurattu louhitusta kivestä. Teemu Mökkönen 24.5.2019  Kuva: Kettulanvuoren taisteluhaidan salaojaputken suuosa. Teemu Mökkönen 24.5.2019  Kuva: Kettulanvuoren taitelu- ja yhdyshaudat on rakennettu jyrkän kallion yläosaan. Teemu Mökkönen 24.5.2019  Kuva: Ensimmäisen maailmasodan aikaisia taistelukaivantoja Helena Ranta 15.7.2018