EURAJOKI
Järvisadonpelto

Nimi: Järvisadonpelto
Tyyppi: taide, muistomerkit  hakkaukset;
Ajoitus: historiallinen 1800-luku;

Kalliohakkaus sijaitsee pienellä kalliopaljastumalla 1800-luvulla raivattujen peltojen äärellä. Hakkauksen teksti kertoo 1800-luvun ensimmäisten vuosikymmenten aikana tehdystä suopeltojen raivaustoiminnasta. Tekstin vierellä on hakattuna aurinkokello. Tekstin hakkaaja on historiallisesti tunnettu talollinen.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Poikkeuksellisen laaja ja hyvin säilynyt pellonraivaustoiminnasta kertova kalliohakkaus 1800-luvun alkupuolelta.

Kuva: Eurajoen Järvisadonpellon kalliohakkaus. Satakunnan Museo. CC BY 4.0 Leena Koivisto 5.5.2015  Kuva: Eurajoen Järvisadonpellon kalliohakkaus, aurinkokello. Satakunnan museo. CC BY 4.0 Leena Koivisto 5.5.2015  Kuva: Eurajoen Järvisadonpellon kalliohakkaus, liiduttu teksti. Satakunnan museo. CC BY 4.0 Leena Koivisto 5.5.2015  Kuva: Eurajoen Järvisadonpellon kalliohakkaus, liiduttu teksti sekä aurinkokello. Satakunnan museo. CC BY 4.0 Leena Koivisto 5.5.2015