HUITTINEN
Palojoki

Nimi: Palojoki
Tyyppi: asuinpaikat ;
Ajoitus: kivikautinen mesoliittinen;

Mesoliittisen, eli esikeraamisen kivikauden asuinpaikka, jolta on löytöinä normaalin kiviesineistön lisäksi poikkeuksellisen taidokas vuolukivinen hirvenpääveistos, niin kutsuttu Huittisten hirvenpää. Aiemmin peltomaalla sijainnut asuinpaikka on peltotöiden vaurioittama ja siitä osa on tutkittu kaivauksin.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Pienialainen mesoliittisen kivikauden asuinpaikka, jolta on löydetty poikkeuksellisen taidokas eläinpääveistos.

Kuva: Yleiskuva Huittisten Palojoen kivikautiselta asuinpaikalta Huittisten hirvenpäästä kertovan kyltin kohdalta. Satakunnan Museo. CC BY 4.0 Teemu Väisänen 6.6.2019  Kuva: Hirvenpään muotoinen kiviesine, vuolukivestä, Turun museon johtokunnan 27.3.1913 V. H. M:lle talletuksena luovuttama. Esine on löydetty Huittisten pitäjän Palojoelta. Ilari Järvinen, Museovirasto