KEMIÖNSAARI
Ladoga

Nimi: Ladoga
Tyyppi: alusten hylyt hylyt (metalli);
Ajoitus: historiallinen 1900-luku;historiallinen 1800-luku;

Pietarissa 1860–1870-luvuilla Venäjän laivastolle rakennetun sotalaiva Ladogan hylky (pituus 100 m, leveys 16 m). Alkuperäiseltä nimeltään Minin-niminen alus on niin sanottu välikauden alus, joka oli varustettu sekä purjealuksen takilalla että höyrykoneella. Pitkään käytössä ollut alus koki monia muutoksia ennen kuin se ajoi miinaan ja upposi vuonna 1915. Hylky on aluevalvontalain mukaisella suoja-alueella, ja siellä sukeltamiseen tarvitaan lupa sekä merivoimilta että Suomen sotamuseolta.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Purje- ja höyryvoiman välikauteen liittyvä pitkän käyttöhistorian omaava sotalaiva, jonka käytön loppuvaihe liittyy ensimmäisen maailmansodan tapahtumiin.

Kuva: Ladogan keula. Lupa kuvan kaupalliseen käyttöön on pyydettävä kuvaajalta. Sami Sahramies 2016  Kuva: Keulan miehistötilojen skailetti. Lupa kuvan kaupalliseen käyttöön on pyydettävä kuvaajalta. Sami Sahramies 2015  Kuva: Portaat keulaosassa. Lupa kuvan kaupalliseen käyttöön on pyydettävä kuvaajalta. Sami Sahramies 2015