PORVOO
Huis te Warmelo

Nimi: Huis te Warmelo
Tyyppi: alusten hylyt  hylyt (puu);
Ajoitus: historiallinen 1700-luku;

Puurunkoisen hollantilaisen sotalaivan hyvin säilynyt hylky, joka liittyy Suuren Pohjan sodan (1700–1721) tapahtumiin. Hylylle on vahvistettu muinaismuistolain mukainen suoja-alue vuonna 2018.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Hylky on sekä kansainvälisesti että Suomen mittakaavassa merkittävä ja harvinainen esimerkki 1700-luvun alun sotalaivasta, jossa on paljon tutkimuspotentiaalia.

Kuva: Huis te Warmelo -hylyn styyrpuurin puolen peräosaa kuvattuna hylyn ulkopuolelta. Kyljen ulkolaudoitus on pudonnut osittain pois, mutta kaaria on paikoillaan. Copyright Badewanne Oy. Kuvatiedustelut osoitetaan kuvaajalle tai Badewanne Oy:lle. Jouni Polkko 2013  Kuva: Huis te Warmelo -hylyn peräsin ja peräpeiliä. Peräsimen yläosassa on vielä kiinni peräsinpinna. Ikkuna-aukoissa on todennäköisesti ollut perään päin ampuva tykki peräsimen molemmin puolin. Copyright: Badewanne Oy. Kuvatiedustelut: Kuvaaja tai Badewanne Oy. Jouni Polkko 2014  Kuva: Huis te Warmelo -hylky: Peräsimen ja peräsinpinnan liitos. Copyright: Badewanne Oy. Kuvatiedustelut: kuvaaja tai Badewanne Oy. Jouni Polkko 2014  Kuva: Huis te Warmelo -hylky: Paapuurin puoleista parrasta. Tykit ovat paikoillaan osittain ehjissä tykkiporteissa. Copyright: Badewanne Oy. Kuvatiedustelut: kuvaaja tai Badewanne Oy. Jouni Polkko 2014