KEURUU
Suolahti Suojoki

Nimi: Suolahti Suojoki
Tyyppi: alusten hylyt  hylyt (puu); kulkuväylät  valkamat;
Ajoitus: historiallinen;keskiaikainen 1300-luku;

Joenrantaniittyä, jolta on löydetty useita kymmeniä keskiaikaisia ommeltuja veneitä ja niiden osia, ahkioita ja muuta orgaanista irtotavaraa. Aineisto on säilynyt kosteassa soistuneessa maaperässä. Paikka on tulkittu muinaissatamaksi. Kohteen löytöaineisto tarjoaa hyvän kuvan harvinaisesta ja yleensä kadonneesta keskiaikaisesta käsityötaidosta.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Ainutlaatuinen kohde Sisä-Suomen keskiajan kulttuurin ymmärtämiseen. Kohde on merkitykseltään yksi Suomen tärkeimmistä muinaisjäännöksistä.

Kuva: Suolahti Suojoki. Keski-Suomen museo. CC BY 4.0 Miikka Kumpulainen 2.9.2020  Kuva: Suolahti Suojoki. Keski-Suomen museo. CC BY 4.0 Miikka Kumpulainen 2.9.2020