KRISTIINANKAUPUNKI
Lappfjärd-Björnåsen

Nimi: Lappfjärd-Björnåsen
Tyyppi: asuinpaikat ; hautapaikat  punamultahaudat;
Ajoitus: kivikautinen neoliittinen;

Laaja neoliittisen kivikauden asuinpaikka, joka levittäytyy noin kilometrin pituiselle kaistaleelle muinaisen merenlahden rannalle. Paikalta on löydetty kaivauksissa usean eri kulttuurivaiheen esineitä (Jäkärlän keramiikkaa, tyypillistä kampakeramiikkaa, myöhäiskampakeramiikkaa) ja punamultahautakalmisto, jossa vainajista oli säilyneenä hammaskiilteitä.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Pitkään käytetty ja monipuolinen neoliittisen kivikauden asuinpaikka. Kivikautisia hautoja on löydetty vain noin 70 kohteelta koko maasta, ja niistä alle kymmeneltä on tavattu vainajan säilyneitä luita tai hammaskiilteitä.

Kuva: Lappfjärd-Björnåsen kivikautinen asuinpaikka Teija Tiitinen 9.6.2020  Kuva:  Teija Tiitinen 9.6.2020