PADASJOKI
Linnasaari

Nimi: Linnasaari
Tyyppi: puolustusvarustukset  muinaislinnat;
Ajoitus: rautakautinen;keskiaikainen;

Todennäköisesti rautakauden lopulle tai keskiajalle ajoittuva muinaislinna sijaitsee Päijänteen keskiosissa jylhällä kalliosaarella. Jyrkkäreunaisen kallion päälle rakennetusta varustuksesta on jäljellä vain muutamin kohdin havaittavat matalat vallien kiviperustukset. Kohteesta ei ole tehty ajoittavia löytöjä.

Saaressa hyvin säilynyt linnavuori on sijainniltaan harvinainen ja poikkeuksellisen näyttävä.

näytä/piilota Ympäristö ja maisema: ympäristössä ja maisemassa on vielä runsaasti kohteen ymmärtämistä tukevia piirteitä ja kohde on alueen keskeinen maisemaelementti
Kuva: Yleiskuva luoteesta. Lahden museot / Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo. CC BY 4.0 Esko Tikkala 5.10.2021  Kuva: Muurinjäänteet koillisesta. Lahden museot / Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo. CC BY 4.0 Esko Tikkala 5.10.2021  Kuva: Yleiskuva kaakosta. Lahden museot / Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo. CC BY 4.0 Esko Tikkala 5.10.2021