PIELAVESI
Meijerinkangas

Nimi: Meijerinkangas
Tyyppi: asuinpaikat  asumuspainanteet;
Ajoitus: kivikautinen neoliittinen;varhaismetallikautinen;

Kivikaudelta varhaismetallikaudelle käytössä ollut asuinpaikka, jonka vanhin käyttövaihe liittyy tyypilliseen kampakeramiikkaan, ja nuorempi vaihe ainakin Luukonsaaren keramiikkaan. Järven ja soiden ympäröimällä asuinpaikka-alueella on noin kymmenen enemmän tai vähemmän selkeää painaumaa, joista valtaosa on todennäköisiä asumuspainanteita. Yksi asumuspainanteista on kaksiosainen.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Pitkään käytössä ollut ja hyvin säilynyt pyyntikulttuurien asuinpaikka, jolla on useita asumuspainanteita.

näytä/piilota Yleisyys tai harvinaisuus: yleisyys tai harvinaisuus ei ole merkityksellinen ominaisuus
Kuva: Yleiskuva vuoden 1990 tutkimusalueelle, asuinpaikan kaakkoisosalle. Päivi Kankkunen 1990  Kuva: Vuoden 1991 tutkimusalueen pohjoisosaa. Päivi Kankkunen 1991  Kuva: Vuoden 1991 kaivauksissa tuli esille muunmuassa tulisijoja. Koeojassa näkyvillä kaksi liesikiveystä. Päivi Kankkunen 1991  Kuva: Varhaismetallikautista keramiikka Meijerinkankaalta. KM 26617:533 Ritva Bäckman 1997