PORVOO
Henttala

Nimi: Henttala
Tyyppi: asuinpaikat ;
Ajoitus: kivikautinen mesoliittinen;kivikautinen neoliittinen;

Laaja läpi kivikauden asutettuna ollut asuinpaikka. Merenrannalla sijainneen asuinpaikan vanhin asutusvaihe ajoittuu mesoliittiselle, eli esikeraamiselle kivikaudelle. Neoliittisen, eli keraamisen kivikauden asutusta osoittavat asuinpaikalta löydetyt eri aikaiset keramiikkatyypit. Asuinpaikalla on paksu kulttuurikerros, tulisijoja ja runsaasti löytöjä. Kohteen sijainti avoimessa Porvoonjoen laaksossa mahdollista kivikauden merenrantamaiseman hahmottamisen.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Laaja ja pitkään käytetty asuinpaikka, joka on maisemallisesti edustava ja tutkimushistoriallisesti merkittävä.

Kuva: Yleiskuvaa asuinpaikka-alueelle idästä Teija Tiitinen 13.5.2019  Kuva: yleiskuvaa asuinpaikka-alueelle idästä Teija Tiitinen 13.5.2019  Kuva: Yleiskuvaa asuinpaikka-alueelle idästä Teija Tiitinen 13.5.2019  Kuva: Yleiskuvaa asuinpaikka-alueelle idästä Teija Tiitinen 13.5.2019