PUOLANKA
Hulminvaara

Nimi: Hulminvaara
Tyyppi: kultti- ja tarinapaikat  kuppikivet; työ- ja valmistuspaikat  viljelyröykkiöt;
Ajoitus: esihistoriallinen;historiallinen;

Nykyisen pellon reunalla sijaitseva kuppikivi (3,3 x 4 m) ja peltoja raivatessa syntyneitä viljelyröykkiöitä ja kiviaitoja. Kuppikiven suhteellisen tasaisella yläpinnalla on seitsemän selkeää kuoppaa (halkaisija 2–6 cm) ja kaksi epäselvempää syvennystä. Kuppikivi ajoittuu todennäköisesti historialliselle ajalle.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Kainuussa harvinainen kuppikivikohde, johon liittyy myös muita peltoviljelyyn liittyviä muinaisjäännöksiä.

Kuva: Puolanka Hulminvaara. Kuppikivi sijaitsee pellon reunalla. Teemu Mökkönen 2.10.2019  Kuva: Hulminvaaran kuppikivi. Teemu Mökkönen 2.10.2019  Kuva: Hulminvaaran kuppikivien kupit. Teemu Mökkönen 2.10.2019  Kuva: Hulminvaaran kuppikivien kupit. Kuvassa tarkastuksessa havaitut (8 kpl) kupit merkittyinä kuusen havuilla. Teemu Mökkönen 2.10.2019