SULKAVA
Pisamalahden linnavuori

Nimi: Pisamalahden linnavuori
Tyyppi: puolustusvarustukset  muinaislinnat;
Ajoitus: rautakautinen;

Tarkemmin ajoittamaton mutta todennäköisesti rautakauden lopulle ajoittuva linnavuori, joka on jylhä ja luonnostaan hyvin suojattu. Vain sen itäreunalla on nähtävissä noin kahdeksankymmentä metriä pitkä, noin kolme metriä leveä ja paikoin jopa kaksi metriä korkea kivivalli jäänteenä paikalla sijainneesta varustuksesta. Kiviset varustukset ovat lajissaan Suomen näyttävimmät. Kohde sijaitsee hyvin säilyneessä järvimaisemassa vesireitin varrella.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Jylhän luontaisen ulkomuotonsa ja hyvin säilyneiden kylmämuurattujen varustusten ansiosta kohde on yksi Suomen näyttävimmistä rautakauden lopun linnavuorista.

Kuva: Yleisnäkymä Pisamalahden linnavuorelle Linnavirran eteläpuolelta. Matti Bergström 1983  Kuva: Linnavuoren vallikivaystä. Matti Bergström 1983  Kuva: Vallikiveystä. Helena Taskinen 1989  Kuva: vallikiveystä Helena Taskinen 1990