HIRVENSALMI
Hahlavuori

Nimi: Hahlavuori
Tyyppi: taide, muistomerkit  kalliomaalaukset;
Ajoitus: kivikautinen neoliittinen;

Monimuotoinen kalliomaalaus, jossa pienelle alueelle tiiviisti kuvattuna useita ihmishahmoja ja hirviä. Kalliomaalaus ajoittuu neoliittiselle kivikaudelle.

VARK-VALINNAN PERUSTELUT
Monimuotoinen kivikautinen kalliomaalaus, jossa kuvattuna useita ihmishahmoja ja hirviä tiiviissä ryhmässä ja osin päällekkäisinä kuvina. Kohde on ympäristöltään vaikuttava ja hyvin säilynyt.

Kuva: Hirvensalmen Hahlavuoren kalliomaalaus Ismo Luukkonen 2004  Kuva: Hirvensalmen Hahlavuoren kalliomaalaus, näkymä kohti maalauskalliota Ismo Luukkonen 2004  Kuva: Hirvensalmi Hahlavuori. Kalliomaalaus sijaitsee jyrjässä rantakalliossa (kuvassa vasemmalla puoliskolla). Kuvattuna kohti luodetta. Teemu Mökkönen 11.5.2021  Kuva: Hirvensalmi Hahlavuori. Kalliomaalaus kuvattuna edestä kohti länttä. Teemu Mökkönen 11.5.2021