Suoritetuissa koetutkimuksissa saatiin selville, että kohteessa on säilyneenä Turun paloa vanhempaa kulttuurikerrosta n. 80 cm - metrin paksuisena kerroksena. Alueelle osuu kahden kadun kiveystä, ja joista toinen, lounas-koillissuuntainen mahdollisesti 10 metrin levyinen, toinen, suunnaltaan kaakko-luode, n. 8 metrin levyinen. Kadunperustuskerros oli vähälöytöinen, ja suhteellisen paksu, eli yli 70 cm. Tonttien puolella tutkimusalueelle osuu pääasiassa katua reunustanut alue, joissa niiden asuinrakennukset ovat pääasiassa sijainneet. Selvästi pihamaaksi tulkittavaa kerrosta ei koeojiin osunut, eikä yhtään jätekuoppaa tai tunkiota.
Tutkimuksessa talteen otetut esinelöydöt ajoittuvat pääasiassa Turun palon aikaan, mutta niiden joukossa on muutamia 1600-luvulle ajoittuvia löytöjä, kuten kaakelinpaloja ja ainakin yksi kolikko. Orgaanista löytömateriaalia ei koetutkimuksessa tullut ja kerrokset olivat kuivia ja tiiviitä.
Nykyisin parkkipaikkana käytössä olevan piha-alueen lisäksi Eerikinkadun varren puutalon alla on säilynyt kulttuurikerroksia, ja todennäköisesti myös Kauppiaskadun puutalon alla. Moderneista kaivannoista kaukolämpö- hulevesi- ja jätevesiputkien alla on säilyneenä kulttuurikerroksia ja rakenteita. 1889 valmistuneen kaksikerroksisen makasiinirakennuksen perustukset ulottuvat hankealueen koillisreunassa puhtaaseen pohjamaahan asti, mutta perustusten sisäpuolella on säilynyt kulttuurikerrosta ja rakenteita. |