Alueen keskustassa laajennettiin tasokaivausta 101 m2:llä ja muinaisjäännöksen itäreunalla avattiin 58 m2. Geofysikaalisia mittauksia (Imatran Voima Oy, Suomen Malmi Oy ja Teknillinen korkeakoulu) ja niihin liittyneitä kontrollikaivauksia tehtiin etupäässä muinaisjäännöksen reunoilla. Makrofossiilitutkimuksia jatkoi Terttu Lempiäinen Turun yliopistosta.
Keskusalueella havaittiin lisää rakennusten perustusjuovia, paalunjälkiä ja tulisijoja. Löytötiheys oli edellisten kaivausten tapaan suuri. Esineistöstä mainittakoon tasavartinen solki, soikea kupurasolki, pieni pronssinappi, kultafoliohelmi ja rautainen hiusolki. Aluetta ei kaivettu pohjaan.
Itäreunalla paljastui puisten tukien päältä 2-2,5 metriä leveä ja noin 70 cm korkea kiveys. Se koostui kivistä, sorasta ja palaneesta savesta. Puut olivat kiilalla halkaistuja noin 10 metriä pitkiä runkoja ja ne kulkivat lähes kohtisuorassa kiveystä vastaan. Rakennelmasta löydettiin rautakautista keramiikkaa ja pronssiastian katkelma, mutta myös resenttejä esineitä. Ajoitus on kiistanalainen: alemmista puista tehty C14-ajoitus (Hel-2859) on 120+-100 BP. Puut kuitenkin sijaitsivat kulttuurikerroksessa ja olivat alkeellisesti käsiteltyjä.
Luonti: 1.1.1900
Hanketiedot
Tutkimusperuste:
Maankäyttö ja rakentaminen (MML, MRL)
Rahoittaja/tilaaja:
Hämeenlinnan kaupunki, Valtion velvoitetyöllisyys-
Hankkeen vaihe:
Raportti jätetty
Henkilökunta
Vastuuhenkilö:
Eeva-Liisa Schulz
Kaivausjohtaja:
Eeva-Liisa Schulz
Raporttitiedot
Raportti:
(vuodet 1989-1990)
Tekijä:
E.-L. ja H.-P. Schulz
Päivämäärä:
31.10.1991
Sijainti(alkup):
MV:AOA
Julkaisut
ks. vuosi 1988
Kokoelmatiedot
KM Historialliset kokoelmat KM:24744:1-2618 Löydöt
Ladattava tiedosto saattaa sisältää kuvia, karttoja tai muita sisältöjä jotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöä varten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.