Turun yliopiston arkeologian oppiaineen opetuskaivaukset järjestettiin Liedon Vanhalinnan linnavuoren kaakkoisella rinteellä kolmatta syksyä peräkkäin.
Kaksi tutkimusaluetta sijoitettiin paikoin melko jyrkkään rinteeseen siten, että ne ylittivät kaksi kiviriviä. Toinen kivirivi oli vain muutaman metrin pituinen, mutta rakennettu isoista kivistä paririviksi, toinen muodosti suorakulman. Kaivauksissa todettiin, että kivet oli asetettu pikkukivistä ja hiekasta tehdyn pohjustuskerroksen päälle. Kivirivin luonnetta ei kuitenkaan voitu varmistaa, esim. aseita tai laastia ei kivien yhteydestä löydetty.
Tutkimuksissa löydettiin myös kaksi tulisijaa. Toinen oli epämääräisen muotoinen, palaneiden kivien ja hiilen sekaisen muodostama, kalliota vasten pakkautunut tulenpidon paikka, joka radiohiiliajoituksen mukaan ajoittuu vanhemmalle roomalaisajalle. Toinen on kuoppaliesi, jota ei vielä ole ajoitettu.
Kolmas kaivausalue sijoitettiin tasamaalle rinteen yläosaan. Siinä voitiin todeta noin 30 cm paksu täyttökerros, mahdollisesti melko nuori, ja sen alla kulttuurikerroksia.
Löytöjen perusteella rinteessä on merkkejä sekä rautakauden alussa että lopussa ja keskiajan alussa tapahtuneesta toiminnasta. |