Puut ja pensaat: kataja, pihlaja, mänty, tuomi, taikinamarja, lehtokuusama, terttuselja, isotuomipihlaja.
Piikkiön keskustan länsireunalla on säilynyt kolmen erillisen mäen muodostama arvokas maisemakokonaisuus. Alueella sijaitsee rautakautisia muinaisjäännöksiä. Keskimmäinen mäki (osa-alue 1) on laajin ja perinnemaisema-arvoiltaan edustavin. Mäen eteläreunan niittyä on hoidettu joitakin vuosia niittämällä. Mäntyvaltainen puusto keskittyy melko niukkalajisen avokallion reunoille. Mäkeä ympäröi tuore heinäniitty, joka itä- ja eteläreunoilta muuttuu ruohoisemmaksi kuivaksi heinä- ja ruohoniityksi. Huomionarvoisia kasvilajeja on useita: heinäratamo, sikoangervo, jänönapila, kelta-apila, hirvenputki ja ahdekaura.
Läntisin mäki (osa-alue 2) sijaitsee kerrostalon ja leikkikentän tuntumassa. Kasvillisuus on vähemmän edustavaa hieman rehevöitynyttä tuoretta heinäniittyä ja pieneltä osalta karua kallioketoa. Lajistossa on useita huomionarvoisia lajeja: mäkikaura, heinäratamo, mäkivirvilä, kelta-apila ja sikoangervo.
Itäisin mäki (osa-alue 3) teollisuusalueen kupeessa on keskiosaltaan avointa. Mäen reunoilla on jonkin verran sekapuustoa. Kasvillisuus on karua kallioketoa, tuoretta heinäniittyä ja kuivaa heinäniittyä. Huomionarvoisia ovat mäkivirvilä, jänönapila, hirvenputki ja sikoangervo.
Hadvalan alueen kasvillisuus on erityisen mielenkiintoinen alueella esiintyvien muinaistulokkaiden runsauden johdosta.
Huomionarvoiset lajit: ahdekaura, mäkikaura, sikoangervo, kelta- ja jänönapila, heinäratamo, hirvenputki ja pölkkyruoho.
Perinnemaisema arvoluokka: M.
Perinnemaisematyypit: niitty, kallioketo, keto |