Salisuonmäen röykkiöalue on varsin laaja ja sijoittuu Vermuntilan kylän pohjoisosiin Reelmäjärven lounaispuolelle. Maisema alueella on melko pienipiirteistä, sekametsää, jota pienet kallionyppylät ja raivatut peltolaikut kuvioittavat. Alueen lukuisat röykkiöt on yleensä rakennettu rinteeseen, usein isomman kiven ympärille tai vierelle. Tosin kuin alueen hiidenkiukaat, ne eivät siis sijaitse maaston korkeimmalla kohdalla.
Kallioisessa, loivasti kaakkoon laskevassa metsämaastossa lähes 80 matalaa, turpeen ja kasvillisuuden peittämää röykkiötä. Osa röykkiöistä on pieniä, halkaisijaltaan 5-8 m, ja ne on koottu kallion tai suurehkon kiven kupeeseen. Alueella on myös laajoja matalia kalmistokiveyksiä, joiden havaitseminen on vaikeaa. Salisuonmäellä on tehty tutkimuksia vuosina 1952 ja 1980-82. Tutkitut röykkiöt osoittautuivat hyvin niukkalöytöisiksi. Kalmisto on kaivausten perusteella ajoitettu rautakauden alkuun.
Turun yliopisto raivasi vuonna 1984 tutkimansa röykkiöt välittömine ympäristöineen.
Röykkiöalueen laajuden vuoksi hoitoalue on rajattu käsittämään kolme röykkiökeskittymää sekä niiden lähiympäristön. Keskittymien välialueet ovat talousmetsää, joiden hoidossa kuitenkin maisemallisia näkökohtia huomioidaan tavallista tarkemmin.
Museovirasto on keskeyttänyt kohteen hoidon toistaiseksi resurssien puutteen takia. |