Linnoitteen ympäristössä kasvaa sekametsää, linnoitealueen reunamilla alavammilla alueilla kuusta, kalliolla eri-ikäisiä mäntyjä. Lehtipuista alueella kasvaa mm. pihlajaa, kuivua, vaahteraa, pajua. Nuorta pihlajaa on runsaasti ja se peittoaa linnoiterakenteita monin paikoin. Haudoissa kasvaa pihlajan lisäksi koivuja ja terttuseljaa.
Pensaskerroksen kasvillisuudesta rakenteiden ympäristössä kasvaa vadelma, nokkonen ja saniaisia. Juoksu- ja yhdyshaudoissa kasvaa myös kookkaampia puita. Korkea heinä peittää kesällä maahan kaivettujen hautojen rinteitä erityisesti linnoitealueen keskiosassa. Alueella ja linnoitteissa on myös lahopuuta. Rakenteisiin on kasattu kuivia risuja ja majoja havaittiin useampi. Alueen keskiosassa avokallio on paikoin esillä, muutoin maannoksena heinän peittämä turve.
Linnoitealueella sijaitsee huomattavan arvokas kasvistokohde. Kohdekuvauksessa kerrotaan näin: Kohde koostuu kahdesta jyrkkärajaisesta Helsingin maalinnoitukseen kuuluvasta kalliosta sekä niiden välin ja liepeiden rehevänpuoleisista metsiköistä. Kallio- ja ketokasvistoon kuuluvat mm. ahokissankäpälä, pölkkyruoho, lituruoho, ketokeltto, haurasloikko, karvaskallioinen, kevätkynsimö, ahomatara, mäkilemmikki, huopakeltano, litteänurmikka, saksanhanhikki, suppujäsenruoho, kevättädyke, mäkivirvilä ja keto-orvokki. Kasvistokohde kuuluu arvoluokkaan II, alueella on alueellisesti uhanalainen laji kissankäpälä. Lisäarvoina Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit mäkilemmikki ja kevättädyke sekä historialliset arvot (maalinnoituksen asemat). |