Kaivos sijaitsee kallion itälaidalla, sen suuaukko avautuu kallion pohjoispuoleisesta kyljestä. Ilmeisesti turvallisuussyistä se on täytetty. Paikalla kuitenkin sivukiveä, joitakin suuria varppikiviä ja etelälounaassa ylempänä varmuudella myös toinen aukko. Eri puolilla kalliota mahdollisia koelouhinnan jälkiä, mm. kallion päällä grillauspaikan luona. Aikaisemmin rekisterissä olleet virheelliset koordinaatit korjattu osoittamaan näitä suuaukkoja.
Kirjallisuustieto:
Seilinmäen titaanirautamalmiesiintymän tarkkaa löytöaikaa ei tunneta, mutta alueella suoritettiin koelouhintaa jo vuonna 1769. Kohde löytyi uudelleen vuonna 1828. Kaivoksen sijainti oli edullinen, koska Otsolahden lastauspaikalle oli matkaa vain neljännesmaili ja ympäristössä oli saatavilla runsaasti vetojuhtia kuljetusta varten. Louhinta alkoi vuonna 1838, ja paikalta louhittiin kaikkiaan 150 kippuntaa eli noin 25 tonnia malmia, jonka rautapitoisuudeksi ilmoitettiin 41-52 %. Malmin käyttöa haittasi liiallinen rikkikiisu- ja titaanipitoisuus. Louhoksia oli alunperin neljä, mutta osa niistä lienee täytetty. Vuonna 1841 suoritetussa arviossa malmia todettiin vielä olevan jäljellä, mutta sen jälkeen ei alueella ole ollut kaivostoimintaa. (Saltikoff et al. 1994:37.)
Luonti: 3.4.2003 Viimeisin muutos: 25.5.2009
Tutkimukset
Timo Kantonen ja Vesa Kilpelä tarkastus 2009
Huomautuksia: Tarkastuksessa aikaisemmat rekisteriin syötetyt koordinaatit todettiin maastokäynnillä virheellisiksi.
Luonti: 25.5.2009
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.