Samuel Broteruksen vuoden 1708 kartalle ja maanmittauskonseptilla on Västersundomin kylän luoteisosassa erillinen peltoryhmä. Yhden pellon nimi on hem måssbrott åkern. Sen pohjoispuolella on norråkern. Kohdetta etsittiin vuoden 2005 inventoinnin aikana. Varmaa paikkaa ei kuitenkaan löydetty
Jyrkän kallion seinämän juurella on länteen peltoon pistävä niemekkeenomainen terassi. Paikka eroaa ympäristöstään avoimen niittymäisen kasvillisuutensa vuoksi. Paikalla kasvaa lähinnä katajaa, heinikkoa ja lehtipuita.
Terassin pohjoisreunalta erottuu kolme selvää kiveystä:
1) Ison kiven eteläpuolella on rivissä kaksi sammaleen ja heinän peitossa olevaa lohkokiveä (Ø 0,5 m). Kiveyksen vierellä luoteessa on pohjakaavaltaan suorakulmainen noin 2 x 3 metriä laaja kataja-alue.
2) Edellisestä rakenteesta muutaman metrin koilliseen on paalunsijaa muistuttava sammaleen ja heinän peitossa oleva kivikehä, jonka halkaisija on noin metri. Kivet ovat lohkokiviä, joiden halkaisija on noin 0,5 metriä.
3) Edellisestä noin metrin koilliseen on samankaltainen, mutta huonokuntoisempi, heinän peittämä kivikehä, jonka halkaisija on noin metri. Kivet ovat lohkokiviä, joiden halkaisija on noin 0,5 metriä.
Paikalla tehtiin koetutkimuksia 2020 pellolle kohdistuvan rakennushankkeen johdosta. Merkkejä kiinteästä muinaisjäännöksestä ei löydetty.
Luonti: 8.1.2007 Viimeisin muutos: 18.6.2020
Tutkimukset
Veli-Pekka Suhonen inventointi 2005
Huomautuksia: Kohde 58. Västersundom Måssböle
Luonti: 8.1.2007
Petro Pesonen inventointi 2018
Huomautuksia: Kohdetta ei tarkastettu inventoinnin yhteydessä, koska Vantaan kaupunginmuseon Andreas Koivisto oli juuri käynyt tarkastamassa sen.
Luonti: 22.8.2018
Juuso Koskinen & Timo Jussila koekaivaus 2020
Luonti: 18.6.2020
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.