Kohde sijaitsee valtatien 7 eteläpuolella, Heinlahdessa, laajan ja metsäisen Korvenkallioiden koilliskärjessä, Korvenkalliontien eteläpuolella, 160 m Santatien ja 340 m Vanhanniementien risteyksestä länteen. Maasto on korkean kalliomäen lakea, jossa kasvaa joitakin nuoria mäntyjä. Paikan itäpuolella on ollut kivikauden lopulta pronssikauden lopulle korkeiden kalliomäkien välinen kapea salmi (12,5–15 m mpy), joka on yhdistänyt Heinlahden matalan sisälahtea ja Äyspäänselkää. Salmi on todennäköisesti kuroutunut (10 m mpy) rautakauden alkuun mennessä. Paikka on melko helppo saavuttaa maantieltä, mutta nousu on hyvin jyrkkä.
Jyrkkärinteisen kallion pohjoisosassa, laen korkeimmalla kohdalla, on kohouman päälle koottu matala kiveys (5 x 2 x 0,3 m). Jäkälän peittämä jäännös on koottu muutamista erikokoisista kivistä (halk. 15–30 cm). Eteläreunassa erottuu ainakin yksi isompi kivi (40 cm). Kiveyksen päällä kasvaa nuoria mäntyjä, mikä vaikeuttaa sen hahmottamista.
Sijainnin ja pienen koon perusteella kyseessä saattaa olla varhaismetallikauden lopulle ajoittuva jäännös. Kiveys voisi olla myös rajamerkki, mutta kohdalla ei ainakaan nykyisin kulje mitään tunnettua rajaa. Muinaisjäännös on rajattu kallionlaen mukaisesti. Jäännöksen luonteen ja ajoituksen selvittäminen edellyttää kaivauksia (rauhoitusluokka 2).
Luonti: 16.1.2007 Viimeisin muutos: 20.2.2009
Tutkimukset
Sirkka-Liisa Seppälä inventointi 2006
Luonti: 18.3.2007
Petro Pesonen inventointi 2008
Huomautuksia: Kohde tarkastettiin Kotkan Räskin - Pyhtään Heinlahden osayleiskaava-alueen inventoinnissa 21.7.2008. Kuvauksen mukaisen röykkiön todettiin sijaitsevan samassa kunnossa kuin aiemminkin avokalliolla. Röykkiön päällä kasvaa pari pientä mäntyä.
Luonti: 17.2.2009
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.