Kohde sijaitsee Ounasjoen koillisrannalla, Sioskosken alapuolella. Kohde sijaitsee kuivalla, kapeahkolla mäntykankaalla, joka kulkee joen ja suon välissä suunnilleen itä-länsisuunnassa. Kuviolla kasvaa pääpuulajina mäntyä ja aluskasvustona jonkin verran koivua. Kohteesta länteen on Sioskosken päivätupa.
Inventointi 2015: Tervahauta on osa suurempaa kokonaisuutta, johon kuuluu toinen tervahauta sekä kaksi tervasaunaa. Nämä jäivät kuitenkin inventoijilta huomioimatta. Pääkohde on Sioskosken tervahauta ja kämppä (MH-tunnus 74971). "Lapin kulttuuriympäristöt tutuksi -hanke: Ketomellalaiset ovat polttaneet tällä paikalla tervaa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Juho Autto (s.1800-luvun lopulla) on vielä polttanut siellä tervaa. Terva on kuljetettu puisissa tynnyreissä soutuveneillä alas aina Kemiin asti. Maalikylistä on tuotu elintarvikkeita paluumatkalla kotiin. Joskus vene on kaatunut koskessa ja esim. jauhot ovat kastuneet. Miehillä on mennyt paluumatkalla paljon kauemmin kuin menomatkalla, koska he ovat soutaneet ja sauvoneet koskia ylävirtaan."
Tervahaudassa on 1,5-2 metriä leveä valli, jonka korkeus vaihtelee 20-50 senttimetrin välillä. Haudan halkaisija on 11 metriä ja syvyys noin metrin. Muodoltaan se on suppilomainen. Halssi laskee kaakkoon ja se on 5 metriä pitkä, 1,2 metriä syvä ja 1,5 metriä leveä. Tervahaudan päällä kasvaa mäntyjä, joiden halkaisija on noin 35 cm.
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.