Sijaintipaikka on Eurajoella Luvian saaristossa, Pirskerin ja Hopposten ulkokarin välisellä vesialueella.
Puisen aluksen pohjaosa sedimenttiin painuneena. Hylky sijaitsee suurten kivien ympäröimänä. Näkyvimmät rakenteet ovat pohjatukit, jotka ulottuvat toisella kyljellä noin metrin korkeuteen. Näkyvissä on edelleen 17 kpl kaaria. Hylyn keskellä kulkee poikkileikkaukseltaan suorakulmainen parru, jossa on suorakulmion muotoinen reikä. Kolo on noin 65 cm pitkä ja 15 cm leveä. Aluksen pohja on säilynyt kaarien alla vesirajan kääntymiseen saakka ja kaarien ensimmäiset osat. Hylyssä on harva yksittäiskaaritus ja se on todennäköisesti mäntyä. Hylky on vain noin 6 metriä pitkä ja 3 metriä leveä. Hylyssä on syvä kölikaivo.
Rakenneosia on hajallaan kivien välissä hylyn ympäristössä. Keulaa ja perää on vaikea erottaa toisistaan, sillä rakenneosia ei ole säilynyt päissä. Toisessa päässä on säilynyt irrallisena klyyssi. Todennäköisesti maalaisalus, rakennettu kotimaisella varvilla tms.
Hylystä otettuja vedenalaiskuvia on numerolla AKMA201901. Hylylle tehtiin tarkistuskäynti BalticRIM-hankkeeseen kuuluneen vedenalaisinventoinnin yhteydessä 2019. Inventoinnin vastuuhenkilö oli meriarkeologi Riikka Tevali.
Luonti: 28.11.2001 Viimeisin muutos: 23.2.2025
Tutkimukset
Salonen Seppo ilmoitus 0
Luonti: 28.11.2001 Viimeisin muutos: 2.2.2010
Riikka Tevali inventointi 2019
Huomautuksia: BalticRIM-hankkeen kenttätyöt
Luonti: 21.1.2020
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.