Palokankaan luoteispäässä, kalliolla sijaitseva röykkiö, jonka koko on noin 3,5 x 4 m. Röykkiö ei sijaitse aivan kallioalueen korkeimmalla kohdalla, vaan tämän pohjoispuolella. Röykkiötä on kaiveltu.
Tarkastuksessa 2002 löytyi edellisen eteläpuolelta pitkänsoikea, selkeästi ihmisen tekemä kivilatomus, jonka pituus koillis-lounaissuunnassa on noin 7 m. Latomus on päihin kapeneva "veneen muotoinen" ja sen lounaispään vieressä on pyöreä kuopanne kivikossa, josta latomuksen kivet ovat osin peräisin. Ulkoisesti muinaishaudan näköinen, mutta mahdollisesti viereisen kaivelun johdosta syntynyt raivausröykkiö?
Vuoden 2015 inventoinnin mukaan kalliolla havaittiin yksi kiviröykkiö, pyöreähkö ja halkaisijaltaan noin 3 m. Tyypillinen pieni pronssikautinen hautaraunio. Alue röykkiön ympärillä noin 100 m säteellä tarkastettiin perusteellisesti, mutta mitään toista röykkiötä tai kivilatomusta ei havaittu. Ei myöskään havaittu mitään senkaltaista kivirakennetta joka vastaisi muinaisjäännösrekisterissä mainittua ja vuoden 2002 tarkastuksessa havaittua "veneen muotoista" latomusta. Havaitun röykkiön pohjoispuolella kallio on "tyhjä" ja sen takana moreenimaaperäisessä metsässä ei havaittu mitään latomuksen tapaista, kuten ei muuallakaan alueella.
Luonti: 7.11.1996 Viimeisin muutos: 7.3.2016
Tutkimukset
Hannu Kotivuori & Jyri Saukkonen inventointi 1981
Huomautuksia: Kälviän muinaisjäännösinventointi 1981, kohde 22
Timo Jussila ja Teemu Tiainen/Mikroliitti Oy inventointi 2015
Huomautuksia: Kokkola
Kälviän kirkonkylän lievealueen kyläasutuksen, Peltokorven, Ruotsalon ja Marinkaisten vaiheyleiskaava-alueiden muinaisjäännösinventointi s. 87
Luonti: 7.3.2016
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.