Kohde sijaitsee Kilpisjärven koillispuolella, Kilpisjärven tiestä noin 285 m joen pohjoista rantaa pitkin kulkevaa polkua ylöspäin. Kohteesta on joelle noin 20 m. Maasto nousee loivasti jokea ylöspäin mentäessä. Asuinpaikan kohdalla pohjoiseen muodostuu pieni niemeke ja sen pohjoispuolelle kivikkoinen tasanne, jossa keväisin ja kosteina kesinä on vettä. Asuinpaikka sijaitsee loivasti viettävällä rinteellä. Maaperä on kivistä maastoa, jonka seassa on hieman hienompia maalajeja. Puusto on tunturikoivikkoa, aluskasvillisuus variksenmarjaa, puolukkaa ja poronjäkälää.
Asuinpaikka muodostuu löytökeskittymästä, jonka halkaisija on 5 m, mutta tästä 15 m alaspäin oli löytöjä. Löytökeskittymästä itään, polkua ylöspäin, n. 10 m on kivien ympäröimä kvartsiittiydin (n. 30 x 30 x 30 cm), jossa on havaittavissa iskun jälkiä. Kaikki tähän mennessä talteen poimitut löydöt, mm. tasakantainen kvartsiittinuolenkärki, ovat löytökeskittymästä. Löytökeskittymän kohdalla maa on punertavaa.
Vuoden 2010 kulttuuriperintöinventoinnissa muinaisjäännöksen sijainti tarkentui enemmän länteen ja kohteen arvioitiin olevan aiempaa laajempi. Se rajoittuu etelässä puroon, pohjoislaidalla moreeniharjanteen pohjoispuoleisen, kivikkoisen ja kostean tasanteen eteläreunaan. Itä-länsisuunnassa asuinpaikan aktiviteettialueen katsottiin ulottuvan ainakin 20 m mainitusta löytökeskittymästä, jolloin laajuus puronvarren suunnassa on 70 m luokkaa. Alueen kivisyydestä johtuen paikka ei vaikuta kovin sopivalta varsinaiseksi asuinpaikaksi, vaan ennemminkin kyse on useasti käytössä olleesta leiri- ja työskentelypaikasta. Paikka ajoittunee varhaismetallikauteen. Kohteen tarkemman rajaamisen edellytys on varsinainen koekaivaus. |