Kellarikangas on soiden ympäröimä osittain kallioinen mäkialue. Mäen pohjoislaita on hyvin kivikkoista. Kellarikankaan koillisosassa on useita kivirakkaan raivattuja kuopannemaisia rakenteita.
Alueen itäisin ja hiidenkiuasta muistuttava rakenne on kooltaan noin 7 x 7 m. Siinä on laakea syvennys keskellä. Kivet on raivattu reunoille vallimaiseksi muodostelmaksi. Vallin eteläosassa on aukko. Kivet ovat sammaleen ja jäkälän peitossa. Tästä rakenteesta noin 3 m luoteeseen on kraateriröykkiötä muistuttava kiveys. Sen koko on noin 3 x 3 m ja keskellä oleva syvennys on noin metrin. Tästä noin 3 m länteen on iso, kaksiosainen kraaterimainen rakenne. Sen halkaisija pohjois-etelä -suunnassa on noin 10 m ja etelä-länsi -suunnassa 7 m. Rakenne on pohjoisosastaan matalampi ja kapeampi kuin muualta. Pohjoisosan syvyys on noin metrin, kun röykkiö muuten on noin 1,5 m syvä.
Edellä mainittujen röykkiöiden eteläpuolella muutaman metrin säteellä on ainakin neljä pienempää kuopannetta, joista suurimman halkaisija on noin 1,2 m ja syvyys alle puolimetriä. Kaikissa kivet ovat sammaleen ja jäkälän peitossa. Esihistoriallisia rakenteet eivät ole. Kankaan nimi antanee viitettä siitä, mitä rakenteet ovat saattaneet olla. Peruskartassa (painettu 1984) Kellarikankaan kohdalla lukee "Hiidenkiuas".
Luonti: 8.12.1997 Viimeisin muutos: 31.5.2004
Tutkimukset
Tuija-Liisa Soininen ja Tuula Heikkurinen-Montell tarkastus 1997
Huomautuksia: Tommi Välimäen ilmoitus Museovirastoon 25.7.1996
Luonti: 1.1.1900 Viimeisin muutos: 8.11.2006
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.