Nuolenkärjen löytöpaikka sijaitsee noin 4 kilometriä Ruukin asemasta kaakkoon, Siikajoen itärannalla. Tikkakangas on kivikkoinen korkeahko kangas, jonka halkaisee Ruukista Paavolaan johtava tie.
Henrik Kramsu on peltoa tehdessään löytänyt Tikkakankaalta punaliuskeisen nuolenkärjen. Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmiin se on saatu vuonna 1896. Löytöpaikkaa jäljitettäessä selvisi, että H. Kramsu eli "Ramsu" on asunut koordinaattien ilmoittamassa kohdassa olevassa talossa. Nuolenkärki on ilmeisesti löytynyt jostain lähipellosta.
Vuosien 1997 ja 2010 inventoinneissa ei lähialueilla havaittu mitään kiinteään muinaisjäännökseen viittaavaa.
Luonti: 5.12.2001 Viimeisin muutos: 1.2.2011
Tutkimukset
Mika Sarkkinen inventointi 1997
Huomautuksia: Paavolan kirkolta noin 4 km länsiluoteeseen ja saman verran Ruukin asemasta kaakkoon, Siikajoen itärannalla. Tikkakangas on kivikkoinen korkeahko kangas, jonka halkaisee Ruukista Paavolaan johtava tie.
Henrik Kramsu on peltoa tehdessään löytänyt Tikkakankaalta punaliuskeisen nuolenkärjen. PPM:n kokoelmiin se on saatu vuonna 1896. Löytöpaikkaa jäljitettäessä selvisi, että H. Kramsu eli "Ramsu" on asunut koordinaattien ilmoittamassa kohdassa olevassa talossa. Talon nykyinen emäntä, pienestä tytöstä paikalla asunut, muisti naapurin vanhan papan kylässä käydessään Ramsusta puhuneen. Nuolenkärki on ilmeisesti löytynyt jostain lähipellosta. Pellot eivät enää olleet viljelyksessä, eikä paikalta onnistuttu löytämään mitään löytöpaikkaa tai paikan luonnetta enemmän valottavaa. Maastollisesti paikka sopisi suinpaikaksikin.
Paavolan kotiseutumuseossa on numerolla 72:1 Aate Karhun lahjoittama kivitaltta, jota ei kuitenkaan esineiden joukosta löydetty. Kyseessä voi siis olla luonnonkivikin. Karhun tyhjillään oleva mökki sijaitsee Tikkakankaan pohjoisreunalla koordinaattien osoittamasta kohdasta noin 180 metriä luoteeseen. Karhun pelto oli heinällä ja talo tyhjillään. Jos kyseessä on aito esine, voisi se liittyä Tikkakankaan nuolilöytöön, jonka läheisyydestä se selvästikin on.
Kohde tarkastettu: 18.9.1997
Luonti: 2.4.2007 Viimeisin muutos: 1.2.2011
Sami Viljanmaa inventointi 2010
Huomautuksia: Siikajoen Saarikosken, Ruukin Asemanseudun sekä Jokivarren osayleiskaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 28.4.-21.5.2010, s. 56.
Nuolenkärjen löytöpaikkaa tarkastettaessa todettiin, että kohteen lähellä olevat pellot olivat suurelta osin jälleen viljelyskäytössä, mutta kyntämättöminä. Pelloilla Tikkalankankaan ja Siikajoen välillä kierreltiin laajasti, mutta avointa maanpintaa oli näkyvillä siinä määrin vähän, että mahdolliseen asuinpaikkaan liittyvien havaintojen saamiseksi olisi tarvittu hyvää onneakin. Mitään esihistorialliseen aktiviteettiin viittaavaa alueella ei havaittu.
Kohde tarkastettu 5.5.2010
Luonti: 19.10.2010 Viimeisin muutos: 1.2.2011
Ladattava tiedosto saattaa sisältääkuvia, karttoja tai muita sisältöjäjotka ovat tekijänoikeuksin suojattuja. Tiedoston tekijänoikeudet kuuluvat tutkimusraportin tekijälle ja muille raportissa mainituille tahoille. Sisällön jatkokäyttöävarten on hankittava lupa tekijänoikeuksien haltijalta.